Re-Step Rehabilitasyon Sistemi, Step of Mind Şirketi’nin ABD, Ortadoğu ve Avrupa’daki üniversiteler, endüstri merkezleri, klinikler ve özel şirketlerle birlikte motor rehabilitasyon, fonksiyonel değerlendirmeler, hareket kabiliyeti ve ulaşılan başarılı sonucu muhafaza etme alanlarında yürüttüğü araştırmalar sonucunda geliştirilmiştir. Re-Step’in elektronik sistemleri Bologna Üniversitesi’nde geliştirilen her bir ayakkabının üretimi için 300 parçanın takılıp çıkartılması yıllar sürmüştür. Ürünün onay testi, Kasice ve Slovakya dahil olmak üzere dört ayrı şehirde gerçekleştirilmiştir.
Bu bilimsel projeler, MERC-USAid, Cerebral Palsy International Research Foundation (CPIRF), the European Commission ve özel fonlar tarafından desteklenmiştir.
Re-Step Rehabilitasyon Sistemi’nin amacı; inme, beyin travması, CP (serebral palsi) gibi sinir sistemi kaynaklı hastalıklar ile hareket kabiliyetini kaybetmiş hastalar ile denge sorunu yaşayan hastalar ve yaşlıları rehabilite etmektir.
Step of Mind şirketi Özsezikli Group’u Re-Step’in Türkiye’deki tek yetkili temsilcisi olarak atamıştır.
Re-Step Rehabilitasyon Sistemi kişinin yürüme eylemindeki parametreleri ölçmekte ve bu verilere göre kişiye özel tedavi planı oluşturulabilmektedir. Sistem ayrıca, tedavi süresince kat edilen ilerlemeyi değerlendirip belgelemektedir.
Sistem, bilgisayar ile programlanan ve tabanındaki yükseklik ve eğilimleri belirli bir sırayla değiştirilebilen özel bir çift ayakkabıdan oluşmaktadır. Re- Step, tabanın açısını ayarlayarak ayakkabının eğimini değişken kılar. Bu değişkenlik beyinin dengeyi sağlayabilmek ve yürüyebilmek için daha çok çalışmasına neden olur bu da beyinin hareket merkezinde iyileşmeyi sağlar.
Tabanında dörder motordan oluşan ayakkabılar, kişinin attığı her adımda farklı tepkiler vermesini sağlar. Bu değişkenlik kişinin beyninin sürekli aktif olmasın sebep olur. Bir sonraki adımda eğimin ne olacağı bilinmediğinden, kişiyi neyle karşılaşacağı belirsiz olduğundan her bir hareketi düşünmeye ve buna hazır olmaya mecbur eder. Motorlu mekanizma, dört elektrikli motorla hareketlendirilen dört silindir piston, basınç sensörleri ve sarj edilebilen bir pilden oluşmaktadır.
Hasta bacağını her kaldırdığında,motorlar, pistonların çıkıntı uzunluğunu değiştirmektedir. (Örneğin, her adım atma safhasında). Sensörler, zeminin pistonlara uyguladığı kuvveti ölçmekte, ve elde ettiği verileri, kaydedilmek ve bir bilgisayara indirilmek üzere mikroçipe iletmektedir. Motorlar, ayakkabı tabanının atılan her adımdaki pozisyonunu (eğim ve yükseklik gibi) ve ayrıca her pistonun pozisyonunu belirleyen bir yazılım tarafından kontrol edilmektedir.
Re-Step arayüzü, Re-step ayakkabısının hareketini, her kullanıcının becerisine, tedavisinde göstermiş olduğu gelişime ve reçetesine göre önceden programlamaya yarayan bir yazılımdır.
Çantada aşağıdaki resimde belirtilen parçalar bulunmaktadır.
Araştırma faaliyetlerinde Step Of Mind, Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri, Ortadoğu ve üniversiteler, sanayi merkezleri, özel şirketler ve klinikler ile işbirliği yapmıştır.
Bu bilimsel projeler MERC-USAID, Serebral Palsili Uluslararası Araştırma Vakfı (CPIRF),Avrupa Komisyonu ve özel fonlar tarafından desteklenmiştir.
Avrupa Birliği Araştırma projesi kapsamında yürütülen “Smiling Projesi” ile; çeşitli Avrupa Ülkelerindeki Geriatri hastanelerinde 65 yaş üstündeki hastalar üzerinde Re-Step Rehabilitasyon Sistemi’nin uygulanmasını sağlamıştır.
Middle East Stepping Forward (MESF) projesinin hedef; kitlelerin yaşam kalitesini motor yeteneklerle yükseltmek olmuştur. Çalışmalar, Serebral Palsi’li çocuklar ve gençlerle Hemipleji hastası yetişkinler üzerinde ürütülmüştür. Bu projede İsrail, Ürdün, Fas, Mısır, İtalya ve Filistin’de yer alan 6 rehabilitasyon merkezi işbirliği yapmıştır. Projenin 7.ortağı olan Cerebral Palsy International Research Foundation (Serebral Palsi SUluslararası Araştırma Fonu) (CPIRF) ise bilimsel gözlemde bulunmuştur.
Middile East Regional Cooperation Program/USAID tarafından yaptırılan, “Serebral Palsi’li Çocuklarda Motor Öğrenme Koçluğu” konulu araştırmanın pdf dosyasına ulaşmak için
Disability and Rehabilitation, 2008; 30(19): 1420–1428
S. Bar-Haim ab; N. Harries b; M. Belokopytov b; E. Lahat b; J. Kaplanski a
Clinical Rehabilitation; 2010; 24: 1009–1020
Copyright @ 2017 Özsezikli Grup
Bu internet sitesi, içeriği ve uygulamaları ile sadece bilgilendirme amaçlı olup, herhangi bir şekilde tıbbi öneri verme veya herhangi bir hekim-hasta sağlama amacı ile oluşturulmamıştır. Sitedeki bilgilerin, hekim muayene ve konsültasyonu sonucu sağlanan bilgilerle kıyaslanamayacağı kullanıcılar tarafından göz önünde bulundurulmalıdır.